varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-07-03

ÄTSTÖRNINGAR- VAD ÄR DET EGENTLIGEN

Fästningen

Varbergs fästning!

Lyssna på podden från Region Halland

I Hallands sjukhus sommarpodd berättar medarbetare från olika verksamheter om sina specialområden.

I detta avsnittet Länk till annan webbplats. berättar Ilias Papaoulias, överläkare vid Ätstörningsmottagningen Varberg, om vad en ätstörning är egentligen, vilka tecken man kan leta efter och hur man som vuxen kan hjälpa barn och ungdomar att bygga upp en sund självbild.

Alla har nog tankar om sin kropp och vad man äter, vad som är rätt och vad som är fel. Men hur vet man om tankarna är normala? När blir tankar om kost och träning något destruktivt? Och vilken roll spelar sociala medier? Det är innehållet i detta avsnittet.

I höst, närmare bestämt måndag den 30 september kl. 18.00, kommer Anhörigstödet att bjuda in till en föreläsning som handlar om just ätstörningar och hur man kan förhålla sig om man misstänker ätstörningsproblematik hos sin närstående. Det är KBT-terapeut och sjuksköterska Mikael Karlsson som arbetar på Capio Ätstörningscenter, Varberg, som kommer att föreläsa.

Även Ellen Abrahamsson från Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, kommer att under kvällen presenterar föreningens arbete och stödutbud samt pratar utifrån egen erfarenhet som både drabbad och anhörig, om vägen till det friska och fria livet.

I slutet av augusti kommer det mer information om föreläsningen i Anhörigstödets höstprogram och på hemsidan Länk till annan webbplats..

Senaste nytt från oss

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigkonsulent och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen