varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Anhörigriksdagen!

Vi har besökt Anhörigriksdagen som hölls i Varberg och som gick av sapeln den 10-11 maj. Konferensen som var i Sparbankshallen, arrangeras av Anhörigas riksförbund. Dessa dagar var fyllda med olika föreläsare och ett forum för anhöriga, politiker, tjänstemän. frivilliga-och intresseorganisationer, vård- och omsorgspersonal samt andra som är intresserade av anhörigfrågor.

Moderator dessa dagar var Lisa Syrén som tillsammans med Ann-Marie Högberg invigde dagarna.

Dagarna bestod både av huvudföreläsare och parallella föreläsningar. Ett axplock av några som vi hörde var Soheila Fors, som berättade om hur hon som adelsflicka växte upp i Iran, blev gerillasoldat, gifte sig mot familjens vilja, misshandlades, kom till Göteborg och hur hon arbetar för människor utsatta för hedersvåld.

Vi kunde också lyssna på Måns Eriksson som berättade om sin familj och om hur de försöker se det stora i det lilla, känna delaktighet i mångfalden, skapa möjligheter och hitta nya vägar. De vill lyfta anhörigfrågor genom rörelse, bild och musik.

Dagarna avslutades med Malte Hallquist och hans "Relationsreorin". Om att våga visa öppenhet och sårbarhet som en grogrund för att bygga relationer över gränser. Föreläsningen tog både komiska och eftertänksamma grepp på de mekanismer som är med och styr hur en relation skapas, bibehålls och förstärks. Det var mycket skratt i salen men också allvar när han berättade om sin roll som pappa till ett multihandikappat barn.

Senaste nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena

Anhörigriksdagen

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen