varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2020-04-23

Anhörig och orolig?

Det finns stöd!

Prata

Ring oss gärna!

Under rådande omständigheter, när vi inte kan besöka våra närstående på boendena, när dagverksamheterna tillfälligt har stängt, Aktiv senior pausar sina verksamheter och vi kanske inte kan träffa våra närstående så som vi brukar, är det lätt att känna sig extra orolig. Då kan det vara skönt att få pratat med någon. På vardagarna finns vi anhörigkonsulenter tillgängliga för samtal på telefon!

När man på grund av coronasmittan kanske måste hålla sig hemma och inte kan komma till dagverksamheten eller besöka någon Mötesplats, får vi titta efter andra saker som vi kanske kan göra. Här är några tips från oss.

Vi har Inspirationslotsen där man som anhörig kan låna hem olika aktivitetsmaterial. Exempel kan vara spel och pussel, böcker och tidskrifter eller varför inte en temaväska med spännande innehåll. Inspirationslotsen finns på Rödaledstigen 6, jämte oss anhörigkonsulenter, ring gärna så hjälper vi till om du vill låna något material.

Varför inte lyssna på en podd! I det senaste avsnittet med Demensdialogen Länk till annan webbplats. pratar de om hur man kan hålla kontakt i virustider när vi ska vara försiktig med fysiska besök. Demensdialogen vill bland annat lyfta fram det som kan förbättra för personer med en demenssjukdom.

Åkershus Träffpunkt i Göteborg har genom Facebook livesändning med musik och underhållning. Här kan du titta på avsnitten Länk till annan webbplats. och sjunga med.

För den som vill se utställningar och föremål från olika museum finns Digitalt museum.se Länk till annan webbplats. där Hallands kulturhistoriska museum också finns med.

Allra helst vill vi förstås ha de fysiska mötena, gå till dagverksamheten, kunna vara med på aktiviteter och träffas på Mötesplatserna men i den den situation vi befinner oss i, kanske detta är några tips och vara ett litet stöd.

Ta hand om er och om varandra! Och vill du prata med någon, ring oss gärna.

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Blomma

I full blom!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigkonsulent och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen