varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-02-19

Anhörigas berättelser!

Våreld

Här kommer fyra filmer som väcker tankar!

Filmerna är producerad av Röda Korsets Folkhögskola i samverkan med Anhörigas Riksförbund och Nationellt kompetenscentrum anhörig.

I en av filmerna berättar Sarah om sin roll som mamma och anhörig till sina tre barn som har autism, ADHD och språkstörning.

I nästa film berättar Jessica Lerner, som är anhörig till sin bror John som föddes med en svår CP-skada, om sin uppväxt fylld med kärlek men också om de fördomar och bemötanden hon fick från omgivningen och om hur svårt det var som syskon att växa upp med assistenter i hemmet.

Eller filmen om Solveig som lever tillsammans med Bernt som har drabbats av stroke flera gånger. Solveig berättar hur svårt och tungt det ibland kan vara och hur viktigt det är att ta emot hjälp.

Leifs dotter led av psykisk ohälsa och för sex år sedan tog hon sitt liv. I denna film berättar Leif om hur han som morförälder fick kliva in och kämpa för att barnbarnen skulle få den hjälp de inte fick från skola och psykiatri och om det viktiga stöd familjen får av SPES, Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes Stöd.

Här är de fyra filmerna! Länk till annan webbplats.

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen