varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-01-17

"52 vägar till Medkänsla"

Fröställning

Vacker fröställning!

Ola Schenström gästade Nyhetsmorgon!

- Medkänsla ökar positiva känslor och skyddar mot stress och utmattning, så det finns många goda skäl att öva upp den, så skriver Ola Schenström, läkare och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness, sin senaste bok, ”52 vägar till Medkänsla”.

Han gästade Nyhetsmorgon i söndags Länk till annan webbplats., där han berättade om sin bok, -När vi är medkännande mår vi bättre själva, säger han i inslaget, medkänsla för oss samman.

Han pratade om oron över unga människors psykiska hälsa och att Mindfulness övningar kan vara ett bra verktyg för att förbättra den.

Han har också skrivit boken ”Mindfulness i vardagen-vägar till medveten närvaro”. Boken tar upp övningar i Mindfulness och på vilket sätt vi kan träna på att vara närvarande i nuet, att vi ska lyssna till oss själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för våra behov.

Boken Mindfulness i vardagen, finns hos oss för utlåning.

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

 

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen