Sök

Klubb Höjden dagverksamhet - blogg

Välkommen till Klubb Höjdens blogg

Klubb Höjden är en dagverksamhet för personer i ett tidigt skede av en demenssjukdom. Här hittar du information om vad som händer i verksamheten.
Syftet med bloggen är att deltagarna, deras närstående och andra intresserade kan se vad som händer. Bloggen kan användas som ett minnes- och kommunikationsstöd.

Bloggen är verksamhetens dagbok.

Vi som lägger ut information här är aktivitetsledare Charlotte och Marie.

Målet är att uppdatera med nya inlägg varje verksamhetsdag, dock minst en gång i veckan.

 • 2015-09-18

  Vecka 38


  Måndag:
  Promenad till Randens hög och vidare ner genom stugområdet i Apelviken.
  På eftermiddagen hade vi mindfulnes och löste korsord. 
  Vi planerade även för att baka bröd på tisdagen och förneredde hemom att skålla lite kross och frön. Vi har även välkomnat en ny medlem i vårt gäng.
  Tisdag:
  Promenad ner genom skogen till nybyggnationerna vid kvarnen och vidare via Bandholtzgatan till vår lilla trädgård.
  Vi gjorde vår bröddeg och satte på jäsning. På eftermiddagen gräddade vi vårt "lingonbröd", ett recept som en i gänget haft med. Vi hade även mindfulness och sedan spelade en i gänget gitarr och vi klämde i med skönsång!
  Onsdag:
  Förmiddagspromenaden gick bort till affären för att hämta Varbergsposten. Vi gick sedan en sväng i området runt vårt. Innan maten löste vi vårt korsord.
  Efter lunch hade vi mindfulness. Vi bakade äppelpaj som vi smaskade i oss till kaffet.
  Torsdag:
  Idag började vi dagen med att frosta av vårt frysskåp. Vi kokkade vatten och ställde in grytor för att skynda på det så medans vi drack kaffe så smälte isen så det skvalade!
  Promenad bort genom Sörse och Påskbergsskogen förbi dammen och sedan genom Mariedal tillbaka till oss.
  Efter lunch hade vi mindfulness. Vi löste korsord och pratade, vilket vi alltid gör...det sociala är viktigt och det blir många goa skratt i vårt gäng!Vi har nu provat mindfulness i en vecka när vi kommer upp efter maten. Vi tycker alla att det är väldigt bra och nyttigt att lära sig slappna av. Det är viktigt att tänka på att aktivitet och vila hör ihop!Charlotte & Mari
 • 2015-09-07

  Måndag 7 augusti


  En solig Septemberdag!Förmiddagspromenaden gick ner till Apelvikens strand och vidare strandpromenaden förbi Subbe fyr och Kusthotellet. Solen sken och det blåste lite, men det var jätteskönt ute tyckte vi alla!
  Vi plockade lite björnbär på vägen som vi smaskade i oss!
  Till lunch var det slottsstek och potatis med sås och grönsaker.
  Efter lunch lyssnade vi på musik, löste korsord, spelade kort och målade.
  Till kaffet kom en anhörig och bjöd på tårta och chokladbiskvier för att en i vårt gäng hade fyllt år i helgen.
  Charlotte & Mari
 • 2015-09-02

  Onsdag 2 september


  På förmiddagen delade vi gruppen...en del gick en promenad bort till affären för att hämta Varbergsposten och ner genom Nyens väg. De andra stannade inne och bakade en kaka och städade i skafferiet. Vi har satt upp lappar där det står vad som är i skåp och lådor så att det är lättare att hitta det man ska ha...tydliggörande pedagogik.Till lunch var det fiskgratäng, potatis o grönsaker eller isterband med stuvad potatis.Efter lunch pusslade vi, löste korsord och nutidsfrågor.Till kaffet så smakade vi såklart på kakan vi bakat!Charlotte, Mari & Anette 
 • 2015-09-01

  Tisdag 1 september


  Grått och småregnigt...första höstdagen! Vi klarade oss dock från regnet på vår promenad. Vi gick till lilla trädgården och hämtade gräslök. Vi gick vidare via Släntstigen bort till affären där vi köpte körsbärstomater, matjessill och gräddfil. Vi plockade rönnbär, nypon, kastanjer och lite annat fint från naturen. Väl tillbaka på Höjden arrangerade vi en vacker bordsdekoration.Alla satte fart med matbestyren...sill o egenodlad potatis...smaskens!Korsordet löste vi medan vi väntade på att potatisen kokade mjuk.Efter maten diskade vi undan och sedan bänkade vi oss framför tv:n för att koppla upp oss mot kommunens nya robot...en Ipad som vi kunde styra med vår Ipad genom en app...vi förstår inte riktigt tekniken runt det...får förklara det bättre en annan gång! Helt plötsligt var vi på plats vid Sparbankshallen där "Antikrundan" spelades in idag och körde runt och pratade med folk. Det var långa ringlande köer! Vi tackar Anna-Lena Gyllen och Malin Lenestad för att vi fick prova den nya tekniken. Vi tittade på några saker som skulle värderas...en ångmaskin från 1800-talet, en vällingklocka, kikare från 1905, ett krus från en gammal varbergs keramiker mm.Till eftermiddagskaffet blev det fruktsallad med kvarg.Charlotte, Mari & Anette
 • 2015-08-26
ikon

Kontakta oss

Kontakt

Aktivitetsledare/aktiveringspedagog

Charlotte Olsson

charlotte.olsson@varberg.se

Mari Nilsson

marie.nilsson4@varberg.se

 

Klubb Höjden

Rödaledstigen 4

432 53 Varberg

0340-69 76 28

ikon

Självservice & blanketter