Sök

Ölandsgatan 3, Varberg

Logotyp Varbergs omsorg

Beskrivning 

Ölandsgatan 3 är ett kommunalt särskilt boende som är
specialiserat på vård & omsorg av personer med
demenssjukdom. Alla är välkomna till Ölandsgatan som under flera år har specialiserat sig på att ge bra omsorg till demenssjuka personer med ångest symptom och oro. Boendet är beläget på Håstensområdet och har funnits i 21 år, vilket borgar för en lång erfarenhet och hög kompetens.

Ölandsgatan har tillgång till en skyddad trädgård med fruktträd, gräsmatta och rabatter för att alla ska kunna njuta av närheten till naturen. På Ölandsgatan 3 bor man i en trygg och hemlik miljö bestående av 16 lägenheter om ca 30 kvm, med trinett och kylskåp. Lägenheterna öppnar upp sig mot en gemensamhetsdel med kök och vardagsrum. Maten kommer från Östergårdens kök.

Boende, inriktning demenssjukdom

Målsättning

Vårt mål är att ge våra boende ett liv med högsta möjliga livskvalitet i gemenskap med anhöriga och vänner. För oss är det viktigt att alla möten bygger på respekt, meningsfullhet, trygghet och självbestämmande. Hos oss ska du kunna leva ditt eget liv hela livet.

Verksamheten grundas på respekt, kunskap och delaktighet. Respekt för den individuella människan och kunskap om personen på alla plan. Respekt och inlevelse i hur den boende upplever sin situation, här och nu. För vi vet att när minnet sviker, blir nuet allt.

Kompetens

Personalgruppen består av undersköterskor, skötare och en rehabiliteringsassistent. Förutom en grundläggande yrkeskompetens så har personalen en mycket hög kompetens och vana när det gäller att lindra samt avleda oros- och ångesttillstånd hos de boende.
Vid behov finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist samt läkare.
Personalen får regelbunden handledning och kompetensutveckling

Övrigt

Ölandsgatan omgärdas av en stor härlig trädgård som stimulerar till utevistelse. Här fikar vi eller äter ute på somrarna och ibland tas grillen fram. Hos oss erbjuds du att delta i olika aktiviteter t.ex. musik och lässtunder, olika spel och lättare gymnastik. Vi anpassar aktiviteterna efter dina önskemål och anpassar dem även helt individuellt.

ikon

Kontakta oss

Kontakta boendet

Telefonnummer till ansvarig chef: Anna-Karin Gustafsson 073-383 57 22
Mailadress: anna-karin.gustafsson1@varberg.se
Hemsida: www.varberg.se/varbergsomsorg
Postadress: Ölandsgatan 3, 432 30 Varberg

Självservice & blanketter