Sök

Bäckvägen 1, Tvååker

Logotyp norlandia

Beskrivning 

Välkommen till Bäckvägen 1 som är beläget i Tvååker. Verksamheten omgärdas av ett trevligt bostadskvarter och grönområden med gångvägar och trevliga promenadstråk. I närmiljön finns affärer, caféer, restauranger, apotek och livsmedelsaffär.

Bäckvägen 1 är ett boende avsett för personer med demenssjukdom. Boendet har mottagningskök, matsal, vardagsrum samt en balkong/uteplats som vetter mot verksamhetens innergård. I enhetens gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. På vår lugna innergård erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter m.m.

Boende, inriktning demenssjukdom

Exteriör

Målsättning

Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson. Vi har ett salutogent synsätt vilket innebär att vi bemöter var och en efter sin förmåga. Vi är angelägna om att vårda våra relationer med såväl boende som anhöriga, personal och samarbetspartners.

Kompetens

Under ledning av verksamhetschef arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor och rehabpersonal med vård och omsorg till dig som boende. Enheten är bemannad dygnet runt.

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling inom olika områden.

Övrigt

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i enheternas kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje enhets gemensamma matsal och för de som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. Under helger och högtider försöker vi sätta guldkant på måltiderna.

ikon

Kontakta oss

Kontakta boendet

Telefonnummer till ansvarig chef:
Hanna Bernström, 072-234 97 44
E-post: sannagarden.enhetschef@norlandia.com
Hemsida: www.norlandia.se Länk till annan webbplats.
Postadress: Bäckvägen 1, 432 78 Tvååker

Självservice & blanketter