Sök

Surfcafé för seniorer

På våra surfcaféer kan du lära dig om ny teknik som surfplattor och smarta telefoner. Surfcaféerna är ett enkelt, roligt och prestiglöst sätt att bekanta sig med nya medier.

Det finns många nya begrepp idag som till exempel Instagram, bloggar, Ipad och Facebook. Men vad är nyttan med dem? Varför använde barnbarnen detta? Hur fungerar det? Surfcaféerna är ett sätt att introducera ny teknik för dig som kanske inte har så stor vana av datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det är också ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta och att skapa nya kontakter. Här möts vi på ett lättsamt sätt och du får veta lite mer om nyttan för dig, inspireras och prova på ny teknik.

Arbetet med surfcaféer är ett sätt för kommunen att förbereda inför framtiden. Nya digitala tjänster kommer att erbjudas och att redan nu sätta sig in i tekniken ger fler valmöjligheter när man själv och anhöriga blir äldre.

Hur går det till?

- Aktivitetssamordnare tillsammans med frivilliga seniorcoacher ordnar träffar för seniorer med teknik som tema, främst surfplattor och smarta telefoner.

- Gratis, ingen föranmälan krävs utan det är drop-in.

- Fika till självkostnadspris och social samvaro.

- Detta är ingen utbildning utan en möjlighet att på ett enkelt sätt prova på ny teknik (för utbildningar hänvisar vi till studieförbunden)

- Det finns inga krav på förkunskaper eller att hålla ett visst tempo. Det är gott om tid för frågor.

- Det finns iPads att låna under träffarna

Upplägg, platser och öppettider

Surfcafé i BuaPDF (pdf, 420.1 kB)
Surfcafé i VeddigePDF (pdf, 261.6 kB)

Centrala Varberg

Surfcafé på ApelvikshöjdPDF (pdf, 339.1 kB)
Surfcafé på SödertullPDF (pdf, 340.1 kB)

Både gamla och nya besökare är välkomna till alla träffar. 

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Aktivitetssamordnare
Malin Lenestad
malin.lenestad@varberg.se
073-323 94 71

ikon

Självservice & blanketter