varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-03

Vidhöge förskola står redo för invigning

Ikväll invigs Vidhöge förskola. I nya välplanerade lokaler bubblar inspirationen och pedagogerna är både stolta och glada över resan som pågår.
- Vi har fått en nystart tack vare flytten, säger förskolläraren Cecilia Stehnson.

Ikväll invigs nya Vidhöge förskola.

Ikväll invigs nya Vidhöge förskola.

Den 22 maj gick flytten från gamla till nya Vidhöge förskola. Tidigare var verksamheten fördelad i två olika lokaler, som inte var anpassade för förskoleverksamhet, där samarbete kollegor emellan var svårt att få till.
- Det är fantastiskt att kunna arbeta under samma tak som alla kollegor. Vi-känslan är väldigt stark. Det här är vår förskola och vi är stolta över den, berättar Cecilia Stenhnson, som arbetat på Vidhöge förskola sedan 2006.
Den nya förskolan består av tre hemvister med fyra avdelningar vardera. Totalt finns det plats för 120 barn, 40 på varje hemvist.
- Den siffran kommer vi att komma upp i till våren, det är ett enormt tryck på Veddige nu, berättar förskolechefen Linda Persson.

Förskolechefen Linda Persson ser fram emot invigningen.

Förskolechefen Linda Persson ser fram emot invigningen.

Fokus på trygghet

Det är många som väljer Vidhöge, bara under hösten har förskolan haft närmare 50 inskolningar, och fler ska det bli.
- Trygghet är vårt fokus nu till en början, för alla barn. Det är en stor förskola men på hemvisterna är det lugnt och tryggt. Det är så det måste vara, det lilla i det stora. Att öppna upp hela förskolan för alla barn känns inte rätt, inte än, menar Linda Persson.
Om tryggheten är fokus för barnen så är kommunikationen det motsvarande för pedagogerna.
- Kommunikation och ödmjukhet är otroligt viktigt. Sedan vill vi alla åt samma håll i denna stora föränderliga utmaning. Vi måste tänka nytt och vi måste tänka tillsammans. Även om vi aldrig blir klara så vill vi alltid framåt, menar Cecilia Stehnson.

På avdelning Nyckelpigan på hemvist Ängen går barn 1-3 år.

På avdelning Nyckelpigan på hemvist Ängen går barn 1-3 år.

Mycket positivt med förskolan

Förskolans bottenplan består av hemvisterna Havet och Ängen, där de yngre barnen går. Här finns även personalrum, kontor, expedition och inte minst restaurangen, där barnen äter alla mål. De äldre barnen går på hemvist Rymden, på övre plan.
- Det finns så mycket positivt med den här förskolan. Att kunna skapa lärmiljöer både ute och inne är några av dessa, menar Cecilia Stehnson.
- Det är fräckt att få vara med att starta upp en ny förskola, det händer nog bara en gång i livet så det gäller att göra det bästa av det, säger Linda Persson.

Ikväll, klockan 17.00-18.30, är det invigning av förskolan. Välkommen att träffa personal, kika runt i de nya lokalerna och inspireras av den fina utemiljön.