Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-02-16

Var med och håll Varberg rent

Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Skräpplockardag i förskolan

Från den 15 februari är anmälan öppen till Vi Håller Rent. Anmäl er på www.hsr.se/2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpplockarspel. Materialet finns att hämta i kommunens kundservice efter vecka 15. Kundservice har öppet måndag-onsdag kl 8-17, torsdag 8-18, fredag kl 8-16 och finns på Östra Långgatan 24.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Insamling av skräp

Vi ser gärna att ni själva tar hand om det insamlade skräpet via ordinarie sophämtning eller besök på närmaste återvinningscentral.

Det finns möjlighet till särskild hämtning via överenskommelse med Roland Karlsson på hamn- och gatuförvaltningen. E-posta önskemål om dag för hämtning (minst en vecka innan) till roland.karlsson2@varberg.se. Hämtning från närliggande skolor/förskolor kommer att samordnas i möjligaste mån. När hämtningsdag är bestämd och skräpplockardagen är genomförd e-postas uppgift om antal säckar och adress/plats till samma adress.

Frågor?

Kontakta Anna Beuerman, kommunikatör hamn- och gatuförvaltningen: anna.beuerman@varberg.se eller telefon 0721-579 810.