varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-07-16

Varberg växer - igen

Det är inte bara turister som gör att det kan vara trångt i Varberg ibland! Nu är vi över 65 000 invånare i kommunen.

Fler varbergare = fler cyklister!

65 000-gränsen passerades häromdagen, enligt Skatteverkets beräkningar. Det betyder bland annat att Varbergs kommun haft en befolkningstillväxt i 62 och ett halvt år i följd. I kommunsammanhang en imponerande siffra!
- Visst har Varberg en gynnad position och det är positivt att vi växer, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).
- En tillväxt gör att vi kan utvecklas och bli bättre. Att växa är dock inget självändamål, bara för att det skulle vara bättre att vara en större kommun. Det gäller också att växa lagom så vi behåller kvalitet i våra verksamheter.

Enligt Skatteverket har Varberg ökat med cirka 50 personer i månaden under våren 2020, lite snabbare på slutet. Detta är något långsammare än de föregående åren.
-Om vi hade växt i samma takt som 2017 till 2019 hade Varberg passerat 65 000-strecket redan i mars eller april, säger Max Wehlin, utvecklingsstrateg och statistikansvarig på samhällsutvecklingskontoret.
-Det har färdigställts lika många bostäder som under föregående år och det syns heller ingen minskning på antalet sålda bostäder. Kanske är det pandemin som gjort att människor flyttar i mindre omfattning, men det är bara en teori, säger Max Wehlin.
- Vissa år kommer också tillväxten stötvis, så vi får se vad som hänt när året är slut!