varningsikon

2018-08-13 07.56

Fortsatt eldningsförbud i Varbergs kommun

Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-05-11

Varbergs kommun i topp för fjärde året - vinnare av BästAttBo som landsbygdskommun

Varberg är vinnare av BästAttBo i kategorin landsbygdskommuner - för fjärde året i rad! Bakom utmärkelsen står tidskriften Fokus, som för tolfte gången presenterar sin rankning "Här är det bäst att bo".

Varberg placerar sig överst på pallen i kategorin landsbygdskommuner och klättrar dessutom från förra årets plats 25 till plats 20 på Fokus totala rankning.

Rankningen görs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping och utgår från ett fyrtiotal parametrar, till exempel arbetsmarknad, skatt, utbildning, inflyttning, äldreomsorg och kultur.

Sedan 2014 är utgångspunkten i Fokus rankning dels att variablerna har sin grund i forskning om vad som bidrar till en kommuns attraktionskraft, dels att kommunerna är kategoriserade i fyra grupper för att bli mer rättvist jämförda. Indelningen sker utifrån Jordbruksverkets definitioner. Kategorin landsbygdskommuner, som Varberg nu vunnit fyra år i rad, är den överlägset största med 164 konkurrerande kommuner.

‒ Vi är förstås mycket glada och stolta över att behålla vår förstaplats i en kommunrankning som är så väl underbyggd och där så många olika parametrar tas med, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande. Ett stort tack till alla som bidrar till Varbergs framgångar genom att arbeta med och för vår vision, Västkustens kreativa mittpunkt, där våra förhållningssätt delaktighet och hållbarhet visar vägen.

På bilden syns kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim och samhällsutvecklingsdirektör Jan Malmgren med diplomet BästAttBo, landsbygdskommun.