varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2016-11-18

Varbergsartister ger konsert mot rasism

Lördag den 26 november avslutas kampanjen Biblioteken i Varberg mot rasism med en hejdundrande konsert. Lokala artister visar sitt stöd för kampanjen genom att uppträda på Varbergs teater. Bland annat medverkar nyligen återförenade Amanecer och den folkkäre vissångaren Calle Karlsson.

Biblioteken i Varberg mot rasism har pågått under hela hösten. Den innefattade ett brett programutbud med både föreläsningar, bok- och språkcaféer, utställningar, sagostunder och humorfest. Som avslutning bjuder biblioteken in till en oförglömlig kväll med varierande musikaliska uttryck.

Bland annat uppträder nyligen återförenade Amanecer som spelar världsmusik med inspiration från Sydamerika, Balkan, Afrika, Grekland och Irland. Rap-duon Farid & Alex är nyanlända från Somalia respektive Syrien. Deras texter handlar om upplevelser från flykt och längtan men också om kärlek.

Konferencier är Erika Sjöwall som är ståupp-komiker, radiopratare, sångerska och numera även ungdomsutvecklare med speciellt fokus på integration och inkludering. 

Artister: Amanecer, Calle Karlsson, Ebba Pedersen, Embla Sjöberg, Farid & Alex, Ingela Strandberg, Linnéa Ljungblad, Lisa Pedersen, Mårten Nordhall och Vargen.

Tid: 26 november klockan 16 till ca 20
Plats: Varbergs teater
Entré: 60 kr, kostnadsfritt för alla under 18 år.
Förköp av biljetter: www.kulturhusetkomedianten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tovedals Kafé har pausservering.