varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-09-26

Varberg ökar men vill nå bättre företagsklimat

Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet presenterades idag och Varberg hamnar på plats 120 vilket är en förbättring med 7 platser.

En grupp med människor sittandes i en lokal håller upp färgglada kort.

Bild från utbildningen Kundresan.

Mätningen är en attitydundersökning där Svenskt Näringslivs medlemmar får svara på enkätfrågor om företagsklimatet. I Varbergs kommun svarade 160 företag i undersökningen.

- Det är glädjande att se resultatet som visar att vi är på väg åt rätt håll samtidigt som vi är medvetna om att vi har en del förbättringsområden att jobba med i kommunen framöver, säger näringslivsdirektör Martin Andersson.

För att vända trenden till en ännu bättre utveckling jobbar vi nu bl. a. med attityd- och bemötandeutbildningen ”Kundresan” som vänder sig till tjänstemän som har företagskontakter samt politiker. Detta är bara en del i det åtgärdsprogram som syftar till att förbättra företagsklimatet i kommunen.