varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-06-05

Välkommen till årets Nationaldagsfirande

Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges Nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och konsert med Busbandet. Johanna Koljonen håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!

Nationaldagsfirandet är en familjefest med något som passar alla. Klockan 13.30 är det högtidsstund med tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock. Flaggan hissas och Johanna Koljonen håller högtidstal. Årets kultur- och fritidsutmärkelser och miljöpris delas ut och 2016 års guldmedaljörer uppvaktas.

Världsmusik och barnfavoriter

Därefter fortsätter firandet på scen med livemusik. Först ut är T.P. Orchestre Poly-Rythmo som bjuder på svängig afrobeat från Benin. Klockan 16.30 tar barnfavoriterna Busbandet med oss på en resa jorden runt på bara 10 låtar.

Aktiviteter i parken

I Societetsparken är det full aktivitet redan från klockan 12. Knyt ett vänskapsband eller gör en färgsprakande pin i Konstverkstan som tillfälligt flyttat ut i gröngräset. Lyssna på sagor på olika språk i bokbussen eller gå en klassisk tipspromenad. Träffa en lokal förening och mingla med Språkcaféet. På Urban Food Market kan du smaka på all världens mat.

Programmet i parken pågår från klockan 12-17. Det är fri entré. Stanna en stund eller hela dagen. Välkommen!

Program

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på Varbergs torg, Varbergs Kyrka och Södra fästningshörnan.