varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-08-24

Välj ut dina favoriter i Barnfestivalens program!

Nu har vi släppt programmet för Barnfestivalen! Vad sägs om att vara med på en sjöjungfrufest, testa parkour, gå på opera och teater eller att få träffa Youtube-stjärnorna Emil och Daniel Norberg?

Många små roliga figurer mot en blå bakgrund

I programmet går det att hitta allt från ett lekfullt och konstnärligt tivoli, ponnyridning, dans och fotboll till cirkusworkshop, dockteater och bak-workshop. På Simstadion blir det sjöjungfrufest, med stjärtfenor att låna. Alltihop avslutas med ett stort disco i hamnen på söndagen med Barnkanalens Amelie Nörgaard.

Fyra fullspäckade dagar

Festivalen inleds på torsdagen med ett försök att slå rekord i dansstopp. Sedan firas den med individuella program på skolor och förskolor, och med inspirerande seminarium för pedagoger och barnkulturarbetare. På lördagen pågår festivalen först på bibliotek och andra platser på kommunens mindre orter för att sedan flytta in till Varberg. Alla aktiviteter är gratis för barn och många passar även dem som har funktionsvariationer eller annat språk än svenska. Vissa av aktiviteterna behöver du boka plats på, så gå in på programmet och välj ut dina favoriter!

Barnfestivalens program

Programmet i pdfPDF (pdf, 2.8 MB)