varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-05-23

Stor årskonferens i Varberg

Varberg arrangerade den 17-18 maj rikskonferensen Årets Stadskärna, med anledning av att Varberg vann just denna utmärkelse 2016!

Under onsdagen så togs de rekordmånga 450 delegaterna på en stadsvandring. Från Sparbankshallen genom en prunkande vårgrön Påskbergsskog ledd av "Kustbandet", ner genom Varbergs stadskärna och förbi en invigning av ett gatukonstverk på Östra Långgatan. För att sedan avslutas med en torgshow på Varbergs torg under ledning av ciceron Peter Börjesson. Allt i en skön beachlounge designad av studenter från Campus Varberg.

Onsdagskvällen avslutades med en bankett med underhållning av bl a Cecilia Vennersten. På torsdagen så fortsatte konferensen med flera föreläsningar och avslutades med ett Post Seminar, där representanter från Varbergs kommun berättade om sina erfarenheter från att vinna Årets Stadskärna och vilka stadsutvecklingsprocesser som nu pågår.

Arrangören Svenska Stadskärnor var mycket nöjda med konferensen i Varberg, inte minst med tanke på det rekordstora antalet anmälningar. Varberg lämnar därmed över stafettpinnen ”Årets Stadskärna” till 2017 års vinnare Västervik och önskar dem lycka till med sitt år som vinnarstad!