varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-06-07

Stjärnfall och galaxer i parkernas svarta hål

På lördag den 10 juni presenterar vi årets sommarblommor på eventet Kom och prata – om park, hamn och gata. Årets tema är rymden och i dagarna fylls rabatter och blomsterfat av galaxer, supernovor och stjärnhimlar.

Årets sommarblommor har tema rymden

- I år bjuder vi på fantastiska drömmar i yttre rymden, så som Vintergatan, stjärnfall, kosmos och supernovor – i färgsprakande nyanser av blått, vitt och lime med explosioner i orange, säger Cecilia Frederiksen, stadsträdgårdsmästare.

- Hamn- och gatuförvaltningens svarta hål är planteringarna som år efter år ligger där med sin mylla och väntar på att fyllas av vår kreativitet och fantasi. Våra astronauter är de duktiga trädgårdsmästare som styr sommarblommorna från frö till färdig planta, för att sedan vårda dem ömt under hela sommarsäsongen, tillägger Cecilia.

Blommorna kommer från kommunens egna växthus, där mer än 45 000 sommarblommor i 90 olika namnsorter drivs upp varje år av kunnig personal. Resultatet kan vi se mellan juni och september i ungefär 1000 kvadratmeter blomrabatter och mer än 100 olika blomsterfat runt om i kommunen.

Sommarblommorna presenteras på eventet ”Kom och prata – om park, hamn och gata” på lördag den 10 juni i Brunnsparken. En folderPDF (pdf, 3.7 MB) (pdf, 5.4 MB) som beskriver sommarblommorna kommer inom kort att finnas på turistbyrån, kulturhuset Komedianten och kommunens informationstorg på Norrgatan 25.