varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-06-12

Sommarkampanj för att hålla avstånd och hålla ut

Med lättade reserestriktioner från Folkhälsomyndigheten känns det härligt att kunna välkomna sommarturister till oss i Varberg. Samtidigt genomför vi en informationskampanj för att få invånare och besökare att hålla avstånd och orka hålla ut för att minska risk för smittspridning av covid-19.

Affischer som uppmuntrar till att hålla avstånd

Vi har alla ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Som kommun har vi i uppdrag att informera invånare och besökare om råden och vi genomför därför en informationskampanj under sommaren. Vi kommer att sätta upp större skyltar, som uppmanar besökare att hålla avstånd på våra kommunala badplatser och på platser som samlar mycket folk. Vi har också tagit fram affischer* som vi kommer att distribuera till företag som arbetar i besöksnäringen, handeln, restauranger och caféer.

Kampanjen kommer också att synas i kommunens digitala medier, som Facebook och Instagram. I samarbete med regionen publiceras ett antal filmer på temat ”håll ut” där såväl lokala profiler som nationella kändisar uppmuntrar till att ta ansvar och hålla ut.

- Vi lyfter säkra och trygga utflyktsmål på vår hemsida visitvarberg.se och i vår nya sommartidning. Vi marknadsför också våra besöksmål och informerar besökare i samarbete med Region Halland i appen A Day in Halland, säger näringslivsdirektör Martin Andersson.

Vi önskar alla en trevlig och säker sommar!

*Affischer finns också att hämta på Turistinformationen i Brunnsparken och finns för nedladdning på varberg.se/hallavstand.