varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-05-20

Simma lugnt på Simstadion i sommar

Simstadion kommer att ha öppet även sommaren 2020. Men med anledning av covid-19 kommer våra öppettider och förutsättningarna för dig som besöker oss att vara annorlunda i år.

I sina rekommendationer framhåller Folkhälsomyndigheten att motion är bra för hälsan, de uppmanar människor att fortsätta träna och motionera men på ett säkert sätt. De säger också att simanläggningar kan hålla fortsatt öppet under förutsättning att de följer myndighetens rekommendationer. Därför kommer vi bland annat att anpassa våra öppettider och begränsa antalet besökare som får vistas på Simstadion samtidigt.

Maximalt 50 personer åt gången

För att minska risken för trängsel och därmed minimera risken för smittspridning av coronavirus/covid-19 kommer vi att begränsa antalet besökare till 50 personer åt gången när anläggningen är öppen för allmänheten. Om det är fullt när du kommer får du vänta på att en annan besökare ska lämna anläggningen.

Duscha och byt om hemma

Vi ser helst att du som besöker oss duschar och byter om hemma. Omklädningsrummen kommer att vara öppna för dig som inte har möjlighet till detta. Antalet personer som får vistas i omklädningsrummen kommer att begränsas och avståndsmarkeringar ska göra det enklare att byta om på tryggt avstånd till övriga besökare. Det tillgänglighetsanpassade omklädningsrummet kommer att vara öppet för dig som är i behov av det.

Öppet vardagsmornar och helger

Under sommarmånaderna brukar Simstadion besökas flitigt av allmänheten både för lek och motionssim. Därutöver nyttjas anläggningen för både simskola, grundskolans idrottslektioner och simtester samt för föreningarnas träning. För att minska risken för trängsel kommer öppettiderna att fördelas så att enbart en målgrupp nyttjar anläggningen åt gången.

Det innebär att anläggningen kommer att vara öppen för allmänheten lördagar 10-17 och söndagar 10-15 samt för motionssim 06.30-8.30 under vardagsmorgnar. Under resterade tider kommer föreningar, skola och simskola att nyttja anläggningen.

Mer information om Simstadion 2020