varningsikon

2018-05-22 16.24

Uppdatering: Totalt eldningsförbud i Varbergs kommun från och med fredag 20 juli kl 16.00 

Från och med klockan 16.00 fredagen den 20 juli råder det totalt eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av väderläget nu, värme och torka, skärps det redan rådande eldningsförbudet. Spridningsrisken vid en eventuell brand är mycket stor.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-10-09

Sanna Lundell avslutade lyckad anhörigvecka i Varberg

På årets anhörigvecka satsade socialförvaltningen på att lyfta fram anhöriga inom missbruk och beroende. Ett sätt att belysa anhörigas perspektiv och att nå ut till fler anhöriga. Sanna Lundell avslutade anhörigveckan, som uppskattningsvis lockade cirka 400 besökare under veckan.

Tre personer står på en scen, med åhörarplatserna i bakgrunden.

Från vänster: Camilla Sjölund, Sanna Lundell, Käthe S Wiman.

Anhöriga inom missbruk och beroende är en dold grupp i samhället där socialförvaltningen vill lyfta fram att det finns stöd att få.

-   Anhörigveckan är viktig för att belysa anhörigas situation. Och det är också så att vi vet att det finns många anhöriga som inte är kända för oss. Det finns ett mörkertal där anhöriga behöver få stöd och hjälp. Det är också en viktig del att nå ut till dem, sa Käthe S Wiman, anhörigsamordnare på socialförvaltningen.

 Se film nedan – Sanna Lundell avslutade lyckad anhörigvecka i Varberg

Sanna Lundell berättade under sin föreläsning om medberoende som anhörig, om att man inte är ensam, att det finns hjälp att få, och om att ta bort den skam som ofta finns som anhörig.

-     Det är precis lika viktigt för den som är anhörig att få stöd och hjälp som för den som är sjuk, säger Sanna Lundell i en kommentar om anhörigveckan i Varberg.

Programmet under veckan har annars haft en bredd med både de som berättar utifrån egna upplevelser och andra som arbetar inom området.

Läs mer om veckan och olika föreläsningar på anhörigstödets blogg

Läs om invigningen och första föreläsningen

Läs i media om Sannas föreläsninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs i media om anhörigveckans invigninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Nyheter