varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-05

Projekt för innovation och välfärdsteknik startar i Halland

En resa har nu påbörjats där personalen inom vård- och omsorg i Halland kommer vara med och skapa morgondagens digitala arbetsplats. Nu startar samverkansprojektet Digga Halland.

Digitala formler och figurer

Nu startar samverkansprojektet Digga Halland.

Projektet Digga Halland ska öka den digitala kompetensen inom vård- och omsorgssektorn. Det ska ge förutsättningar för att möta utvecklingen inom digitaliseringsområdet. Innovation och ny teknik ska ge stöd i vardagen för både medarbetare och omsorgstagare inom vård och omsorg.

Digga Halland är ett halländskt samverkansprojekt där kommunerna i Halland, Region Halland och Högskolan i Halmstad samverkar med finansiering från Europeiska socialfonden.

Läs hela nyheten från Högskolan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Satsning på välfärdsteknik i Varberg
Inom ramen för projektet Digga Halland kommer socialförvaltningen i Varberg också inom kort att gå vidare med ett lokalt delprojekt, där olika verksamheter kommer att testa ny välfärdsteknik. Syftet här är att främja nytänkande och innovation inom organisationen, att öka kompetensen samt att ta fram ett sätt att utvärdera välfärdsteknik. Mer information kommer här på varberg.se när projektet påbörjas och testverksamheterna är klara (preliminärt i december).