varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2016-08-12

Pride Varberg 2016

Imorgon, den 13 augusti, är det dags för årets Pride Varberg. Carl Bartler, kommundirektör i Varbergs kommun och årets regnbågsambassadör, inviger klockan 12 i Societetsparken. Klockan 16 börjar paraden.

Carl Bartler, kommundirektör

Pride Varberg anordnas för andra året av föreningen ProLove Varberg. Att stödja Varberg Pride är en viktig del i kommunens arbete för ökad delaktighet, öppenhet, inkludering och mångfald.

Förutom stöd från ungdomspotten och projektstöd från kulturavdelningen visar Varbergs kommun sin support genom att under lördagen hissa regnbågsflaggor på Varbergs torg och utanför kommunhusen. Carl Bartler, kommundirektör i Varbergs kommun, är årets regnbågsambassadör och inviger arrangemanget klockan 12 i Societetsparken tillsammans med Malin Gunnarsson, ordförande för ProLove Varberg.

– Jag är glad och hedrad att få representera Varbergs kommun som regnbågsambassadör för Pride Varberg, det är viktigt att värna allas lika värde, säger Bartler.

Efter invigningen hålls olika aktiviteter i Societetsparken och föreläsningar på Campus Varberg. Klockan 16 börjar paraden, även den från Societetsparken. Hela schemat finns på http://pridevarberg.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.