varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-06-07

Prata med ”Trygg i Varberg” om föräldraskap, ungdomar och alkohol

Föräldrars nej till alkohol fungerar. Du är varmt välkommen till Torggatan i Varberg, tisdagen den 13 juni klockan 14.00-18.00 för att prata mer om föräldraskap, ungdomar och alkohol.

En majoritet av 16-åringarna skulle avstå från att skaffa alkohol om de inte får tag på den genom någon de känner. Hjärnan utvecklas upp till 25 års ålder, ju senare alkoholdebuten sker desto bättre. Ett föräldraskap som bygger på värme och engagemang med tydliga gränser är viktiga skyddsfaktorer mot alkoholkonsumtion bland minderåriga. Genom att umgås med varandra och känna till din tonårings kompisar och veta vad de gör på kvällarna så kan du göra skillnad - fortsätt att vara nyfiken!

Trygg i Varberg är ett samarbete mellan Varbergs kommun, Polisen, Räddningstjänsten Väst och Region Halland. Trygg i Varberg är tillsatt av Folkhälso- och trygghetsrådet.

Läs mer om nätverket Trygg i Varberg