varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-03-15

Öppet hus på Kulturskolan: Hitta din grej

Lördag den 18 mars bjuder Kulturskolan in till öppet hus. Nyfikna barn och ungdomar kan bland annat testa att dansa, sjunga och måla och det blir workshops i både drama och nycirkus. Det går självklart också att prova en uppsjö av olika instrument.

Nu är det snart dags för kulturskolans årliga öppet hus. Lokalerna i Rosenfredsskolan fylls av kultur i alla tänkbara former och barn och ungdomar får möjlighet att välja och vraka bland kulturskolans över 40 olika ämnen. I vår har Kulturskolan dessutom två nya ämnen: nycirkus och musikproduktion.

– För den som är nyfiken på nycirkus kan jag tipsa om workshoppen i ämnet. Under 90 minuter får deltagarna en snabbkurs i nycirkus. Den första workshoppen startar klockan 11.30 och den andra klockan 13.00, säger Malin Svarfvar, enhetschef på kulturskolan.

Information, rundturer och uppträdanden

Varje timme blir det informationspass om kulturskolans verksamhet. Det finns också chans att gå guidade visningar i Rosenfredsskolans lokaler. Däremellan kan besökarna mingla runt och titta på exempelvis musiksalarna, blackboxen, bildsalen och filmsalen. Det finns möjlighet att prova olika ämnen och att ställa frågor till kulturskolans lärare. Kulturskolans elever tar också tillfället i akt att visa upp sina färdigheter. Det blir vernissage och elevuppträdanden både i aulan och i korridorerna under hela dagen.

– Jag hoppas att vi kan locka fram nyfikenhet hos många blivande kulturskoleelever på lördag. Vi har en väldig bredd på våra ämnen, alla borde kunna hitta något som intresserar, avslutar Malin.

Tid: Lördag 18 mars klockan 11-15, drop-in
Plats: Kulturskolan Varberg, Rosenfredsskolan, Greve Jakobs väg 6

Kulturskolan bjuder på saft och bulle.

Varmt välkomna!