varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

2018-05-04

Ny plats för lek och möten

Apelvikshöjds nya lekplats invigdes i torsdags kväll med härlig sol och grillad korv.

Molly åker rutschkana

Molly gillar nya lekplatsen

Det var fullt fart på den nya lekplatsen, som erbjuder lek och utmaningar för alla åldrar. Delen närmast kusten har utformats med sand och havstema. Här finns ett mindre och ett större utkikstorn med rutschkanor, grävskopor, sandbord och små båtar. Under blåsiga dagar kan man söka skydd inne i något av utkikstornen.

I dungen av träd finns lekplatsens andra del som präglas av skog, skugga och naturlek. Här finns olika gungor, en enkel hinderbana i sten, studsmattor, en jättehammock, klätterbåge och en snurrkarusell.

Så mycket som möjligt har vi använt miljövänliga material, vilket innebär att lekplatsen inte har konstgräs eller gummiasfalt. Den innehåller heller inte tryckimpregnerat trämaterial.

Samuel firade med barnen Simon och Jakob

Samuel firade med barnen Simon och Jakob

Den nya lekplatsen är belägen på grönområdet nedanför Apelvikshöjds kyrka och är resultatet av en dialog med närboende, som fick vara med och tycka till om lekplatsens placering och innehåll i mars 2017.

Vidar och Amadeus leker i stora sandlådan

Vidar och Amadeus leker i stora sandlådan