varningsikon

2018-05-22 16.24

Uppdatering: Totalt eldningsförbud i Varbergs kommun från och med fredag 20 juli kl 16.00 

Från och med klockan 16.00 fredagen den 20 juli råder det totalt eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av väderläget nu, värme och torka, skärps det redan rådande eldningsförbudet. Spridningsrisken vid en eventuell brand är mycket stor.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2016-09-21

När mörkret kommer känns allting bra

Lördag den 24 september öppnar den internationella konstutställningen När mörkret kommer känns allting bra i Varbergs konsthall. En utställning om de känslor som vi ofta håller för oss själva. Välkommen på vernissage klockan 14.

Konstnärerna kommer bland annat från USA, Tyskland, Norge, Danmark och Sverige. Deras gemensamma nämnare är att de i sin konst använder sig av de inre, ofta mörkare, känslorna som vanligtvis hålls gömda.

Det finns en råhet och naivitet både i materialen, uttrycken och sättet att skapa verken. Det blir både ett sätt att distansera sig och komma närmre kärnan i ämnen som ofta är komplexa och svåra att förhålla sig till. Lust och njutning möter mörkret och ledan. Fascinationen inför sagornas material och bilder ställs inför det moderna livet.

Medverkande konstnärer: Idun Baltzersen, Martha Colburn, Love Dahlstedt, Tjorg Douglas Beer, Rose Eken, Daniel Jensen, Allison Schulnik, Oskar Nilsson och Joakim Ojanen.

Välkommen till vernissage lördag 24 september klockan 14-16.

14.15 Invigning och presentation

Utställningen finns att se i Varbergs konsthall till och med 15 januari 2017.

ikon

Nyheter