varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-03-03

Många inspirerades på Seniormässan

Över 2300 personer kom till Seniormässan och inspirerades av utställare och ett omfattande program. Det var nytt publikrekord. Varbergs kommun hade bland annat fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.

Som vanligt var det underhållning (Marie Bergman) och ett omfattande och varierat utbud. På programmet på stora scen fanns bland annat hälsopanel, seniorgympa och föreläsningar om kommunens hälsofrämjande utbud och utvecklingsarbete samt om vardagsteknik och välfärdsteknik. Även Bodil Jönsson höll föredrag på temat hälsa och Friskis och svettis visade seniorgympa

En nyhet i år var en aktivitetsscen bland kommunens montrar. Där vi hade programpunkter som konst och kultur för äldre, surfcafé, anhörigstöd, bibliotekens service för äldre, frivilligverksamhet och linedance (aktivitet från våra mötesplatser för äldre).

Varbergs kommun hade utställare inom många olika områden som till exempel; välfärdsteknik, aktiviteter och gemenskap, kultur, äldreomsorg, hjälpmedel, anhörigstöd m.m. Även projekt Västerport ställde ut de tre arkitektteamens förslag om hur nya stadsdelen Västerport kan komma att se ut.