varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-08-15

Kungsäters nya bibliotek öppnar 24 augusti

Den 24 augusti slår vi upp portarna till Kungsäters nya bibliotek. Välkommen på invigning med bland annat tal, tårta och livemusik.

Kungsäters bibliotek låg tidigare i anslutning till Kung Karl skola. För drygt ett år sedan flyttade verksamheten ut för att ge mer plats åt förskolan och skolan i Kungsäter.

Det nya biblioteket ligger på Prästgårdsvägen 81,  i lokaler som tidigare huserade en dörrfabrik. Fabrikslokalen har byggts om för att möta bibliotekets behov och är nu helt tillgänglighetsanpassade.

- Vi vet att det är många som har väntat och längtat efter att det nya biblioteket ska öppna, det känns jätteroligt att allt äntligen är på plats, säger Malin Ringmann, bibliotekarie på Kungsäters bibliotek.

Kungsäters nya bibliotek blir meröppet redan från start. Det innebär att låntagarna kan få tillgång till lokalerna även när det inte är bemannat. (Läs mer om konceptet meröppet längre ner i nyheten.)

Välkommen på invigning

Lördag den 24 augusti klockan 12-14 firar vi Kungsäters nya bibliotek med pompa och ståt. Det blir invigningstal av Lena Språng, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, livemusik av Vargen som spelar Dylan på svenska och pyssel för barnen. Den som deltar i en tipspromenad har också chans att vinna fina bokpaket. Vi bjuder så klart på kaffe och tårta!

Samlingslokal ger nya möjligheter

Flytten medför även att biblioteksverksamheten får tillgång till en samlingslokal om ca 90 m². Lokalen är lämplig för exempelvis barnteatrar, föreläsningar och liknande aktiviteter. Även föreningar och privata sällskap kommer att kunna hyra samlingslokalen. Bokning sker via bibliotekets personal.

Öppettider Kungsäters bibliotek (från 24 augusti)

Måndag 9.00-12.00, 13.00-17.00
Onsdag 15.00-19.00
Torsdag 13.00-17.00
Meröppet varje dag kl. 8-22

Meröppet – besök biblioteket när det passar dig

Utöver ordinarie bemannade öppettider kommer låntagarna ha tillgång till meröppet bibliotek klockan 8-22 alla dagar året runt med självbetjäning. Besökaren låser upp med hjälp av sitt lånekort och en PIN-kod. En speciell meröppet-behörighet behöver aktiveras på lånekortet av en bibliotekarie. I Varbergs kommun behöver man ha fyllt 18 år för att få tillgång till meröppet.