varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-07-17

Kungsäters bibliotek stänger för flytt

Vecka 30 stänger Kungsäters bibliotek i väntan på flytt till nya lokaler. Sista dagen som biblioteket är öppet är den 25 juli. Biblioteket beräknas öppna i nya lokaler våren 2019.

Under byggtiden hänvisas låntagare till kommunens andra bibliotek. Närmast ligger Veddige bibliotek. Vi undersöker olika möjligheter till tillfällig biblioteksservice i Kungsäter, bland annat med hjälp av bokbussen Detta arbete är dock inte klart ännu. Mer information kommer att publiceras på varberg.se och varbergsbibliotek.se.

Öppnar våren 2019

Kungsäters biblioteket beräknas öppna i nya lokaler våren 2019. Flytten innebär även att Kungsäters bibliotek blir meröppet tidigare än planerat. Det innebär att låntagarna får tillgång till biblioteket även när det inte är bemannat.

Bakgrund

Skolan och förskolan i Kungsäter har under en tid varit i behov av större lokaler. För lösa detta flyttar biblioteket ut och skolan tar över lokalerna. Kungsäters bibliotek får nya lokaler i den gamla dörrfabriken som idag ägs av Roasjö trä. Under hösten ska fabrikslokalen byggas om för att möta bibliotekets behov.

För mer information, kontakta:

Malin Ringmann, bibliotekarie, kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon: 0320-810 01 eller 0340-886 00, e-post: malin.ringmann@varberg.se
Lorenza Palmarini, bibliotekschef lokalbibliotek och bokbuss, kultur- och fritidsförvaltningen Telefon: 0706 – 08 82 92, e-post: lorenza.palmarini@varberg.se