varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-02-28

Kreativitet och digitalisering på Seniormässan

2200 personer kom till Seniormässan 2020 och inspirerades av utställare och föreläsare från Varbergs kommun.

Två kvinnor.

Varberg direkt, Ellinore Gunnarsson och Eva Inghammar.

Varberg direkt hälsade välkommen i entrén till kommunens montrar om välfärdsteknik, hälsa, aktiviteter, kultur, äldreomsorg, seniorrestauranger med mera.

Två män på mässa.

Besökare provade att titta i VR-glasögon.

Besökare provade att titta i VR-glasögon som visar olika miljöer i Virtual Reality. Personal från socialförvaltningen och Hälsoteknikcentrum Halland berättade att det kan användas till att se olika miljöer, till exempel ett resmål eller något ställe man har anknytning till.

VR används också internationellt inom rehabilitering. I montern om välfärdsteknik stod socialförvaltningens teknikutvecklare Anna-Lena Junghov tillsammans med Hälsoteknikcentrum Halland.

Två kvinnor på mässa.

Aktiv senior, Ingela Nilsson och Lena Nanfeldt

- Vi frågar hur digitala de är och hur de ser på framtiden, säger Anna-Lena. Vi berättar också lite om våra projekt inom välfärdsteknik, exempelvis Digga Halland, ett EU-projekt som ska stärka möjligheterna för medarbetarna att vara med och skapa framtidens vård och omsorg.

Aktiv senior, Ingela Nilsson och Lena Nanfeldt berättade om mötesplatser och aktiviteter i Varberg.