varningsikon

2018-08-13 07.56

Eldningsförbud i Varbergs kommun gäller fram till den 21 augusti kl. 09.00.

Eldningsförbudet i Varbergs kommun upphör tisdagen den 21 augusti klockan 09.00. Fram till dess är det fortsatt förbjudet att elda utomhus, men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-02-19

Konstnär sökes till gestaltningsuppdrag på ny bad- och simanläggning

Våren 2021 planeras en ny bad- och simanläggning stå klar i Varberg. Nu kan konstnärer anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag på den kommande anläggningen.

Den nya bad- och simanläggningen ska tillgodose invånarnas behov av rekreation, fritids- och föreningsverksamhet. Den planeras bland annat ha en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med rutschkanor. Ambitionen är att skapa en mötesplats för aktivitet och hälsa som är tillgänglig för alla.

Anläggningen ska ligga på den plats där Håstens simhall idag är belägen. Byggnationen börjar under hösten 2018 och beräknas vara klar våren 2021. Under 2018 ska konstnärlig gestaltning upphandlas för byggprojektet.

Anmäl intresse

I första skedet inbjuds konstnärer till att lämna intresseanmälan som ska vara Varbergs kommun tillhanda senast onsdag 21 mars 2018. Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in en intresseanmälan.

Läs mer om kommunens utlysta gestaltningsuppdrag.

Mer information om byggprojektet