varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

2018-04-27

Konstnärer sökes till två gestaltningsuppdrag

Under våren söker Varbergs kommun konstnärer till två gestaltningsuppdrag: Veddige ungdomshäng och Tvååker centralpark. Båda uppdragen har 25 maj som sista ansökningsdag.

Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in intresseanmälan. Inget av uppdragen är avgränsat till en specifik konstform, metod eller material. Dock bör konstnärer som anmäler intresse för uppdraget till Veddige ungdomshäng vara intresserade av att arbeta i dialog med ungdomar.

Veddige ungdomshäng

Veddige ungdomshäng är en mötesplats i offentlig miljö som riktar sig till ungdomar. Dess placering och innehåll kommer att beslutas av ortens ungdomar i dialog med projektet under hösten 2018.
Mer om gestaltningsuppdraget

Tvååker centralpark

Under 2018 planeras en central mötesplats i Tvååker med torg, lekplats och park. Ett gång- och cykelstråk på den gamla banvallen kommer att binda ihop Tvååkers centrum med gång- och cykelvägen som går åt söder. Detta skapar ett naturligt rörelsetråk och mötesplats.
Mer om Tvååker centralpark

Den konstnärliga gestaltningen kan utgå från platsens historia; den gamla banvallen, samt förstärka känslan av mötesplats.
Mer om gestaltningsuppdraget