varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-06-01

Hjärta och hand bland årets kaktusar

Huvud, hjärta, hand och hälsa är temat i årets kaktusplantering som firar föreningen 4H:s 100-årsjubileum.

Årets kaktusplantering i Järnvägsparken

Nu är årets kaktusplantering på plats i Järnvägsparken utmed Västra Vallgatan. Den traditionsfyllda planteringen, som visar på Varbergs rika och levande föreningsliv, uppmärksammar i år att 4H firar 100 år.

Kaktusplanteringen är en tradition i Varberg sedan 1940-talet. Föreningen som får pryda planteringen med sitt emblem ska vara angelägen för en stor majoritet av boende, besökare och näringsliv.

- Det känns jätteroligt att uppmärksamma 4H:s viktiga arbete med barn och ungdomar i årets plantering, säger Cecilia Frederiksen, stadsträdgårdsmästare.

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan. 4H:s motto är att ”Lära genom att göra” och det genomsyrar hela verksamheten.