varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-03-17

Hjälp oss hålla Varberg rent!

Anställda på hamn- och gatuförvaltningen samlade ihop 5 ton skräp från vägdiken och dess omgivningar under de två årliga städdagarna i veckan. Hjälp oss att hålla kommunen ren och fin genom att ta hand om ditt skräp eller ordna en skräpplockaraktivitet.

Städning av vallgraven

Tore och Susanne städar vallgraven under de årliga städdagarna.

- Kostnaden för städning i kommunen stiger med ökat antal invånare men också på grund av att attityden till att slänga skräp verkar ha förändrats över tid. Om vi alla hjälps åt kan vi spara pengar, säger Stefan Larsen, enhetschef på hamn- och gatuförvaltningen.

- Vi uppmanar till exempel alla hundägare att använda påsar och också slänga påsarna i papperskorgar under sin promenad.  

Kommunens budget för park- och strandstädning är
1,75 miljoner i år. Det täcker kostnaden för 2-3 egna städare på heltid, en entreprenör till hjälp under vår, sommar och höst samt kostnader för en
deponi. 

Ordna en egen skräpplockaraktivitet

För att uppmuntra alla invånare att ta hand om sitt skräp deltar varje år i Håll Sverige rents
kampanjlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
där skolor, förskolor och föreningar kan anmäla sitt intresse för att göra egna skräpplockardagar. Vi bidrar då med säckar, påsar och skräpspel som kan användas i undervisningen.

Sista anmälningsdag för att delta i kampanjen är den 26 mars.