varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-09-10

Här skapas idéer till Barnens Boulevard i Västerport

Skaparglädjen var på topp när tre skolklasser i kommunen workshoppade loss om hur en lekbar gata i Varbergs nya stadsdel kan se ut. -När det gäller lek är det barnen som är experter, konstaterar Lisa Wistrand från White arkitekter.

Stadsutveckling pågår!

Den tredje medborgardialogen i projekt Västerport riktar sig till barn i åldrarna 6 till 10 år. För vad passar bättre än att be dessa lekexperter att komma med förslag på hur en lekbar bostadsgata ska se ut? Tillsammans med samhällsplanerare Lisa Wistrand arbetade kommunens landskapsarkitekter med flera med barnen i två dagar i förra veckan.

Åtta meter kreativitet

En åtta meter lång vaxduksgata fylldes med barnens tankar och idéer. Frågor barnen fick svara på, och sedan visualisera, var bland annat vilka material, vilka känslor och vilka aktiviteter just de skulle vilja se på sin gata. Kreativiteten flödade och klass 1 från Deromeskolan, klass 3 från Mariedal (Almers) och klass 4 från Furuberg var helt fantastiska!

Gestaltningsprogram för Västerport

På söndagen kunde alla som ville komma och titta på barnens arbete, när Västerports lokal på Hoken öppnade upp och blev en del av Barnfestivalen. Här kunde man pyssla och fika och komma med egna förslag på gatan som går under arbetsnamnet Barnens Boulevard. Närmare 600 barn och föräldrar besökte lokalen under dagen!
Nu ska den färdiga gatan och barnens inspirerande idéer sammanställas. Resultet kommer att bli ett viktigt inspel till det gestaltningsprogram för Västerport som håller på att tas fram.