varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-06-06

Fira nationaldagen med oss klockan 13.00

Välkommen till ett annorlunda nationaldagsfirande. Med anledning av covid-19 kan vi inte samla tusentals människor i Societetsparken i år. Istället firar vi genom en nationaldagsfilm som läggs ut klockan 13.00.

Med hjälp av digital teknik och lite kreativitet firar vi nationaldagen tillsammans på distans i år. Klockan 13.00 släpper vi en film som innehåller flera av de inslag som vanligen brukar utspela sig på Societetsscenen den 6 juni. Det blir bland annat familjeföreställning, musik av tre varbergsband och inslag från en lokal naturdokumentär. Du får också möta mottagarna av Varbergs kommuns årliga priser och utmärkelser samt lyssna till en högtidsstund, under ledning av Lena Språng, ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Årets nationaldagstalare är författaren Sara Beischer.

Läs mer om årets nationaldagsfirande

Hoppas att vi ses klockan 13!

Om tiden inte passar kan du se filmen senare under dagen, men roligast är förstås om vi tittar samtidigt. Lägg gärna upp en bild på ert firande i sociala medier under hashtaggen #6junihosmigVBG. På så vis firar vi tillsammans fast på olika håll.