varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-05-24

Elbilsrally med målgång i Varberg

Nordens största elbilsrally äger rum den 25-26 maj på vägar i Skåne och Halland. 50 elbilar, varav två från Varbergs kommun åker från Helsingborg till Varberg. Målgången är lördagen den 26 maj vid Campus. Välkommen att provköra fossilfria fordon!

Rallyt arrangeras som en del i kampanjen ”Kör Rent” och målgången är vid Campus klockan 14.45-16.30 lördagen den 26 maj. På plats klockan 12.00-17.00 finns ”Kör Rent” och erbjuder allmänheten möjlighet att provköra el- och gasbilar. Föräldrar kan även utmana sina barn i ett spännande bilbanerace.

Två bilar från Varberg

Syftet med att arrangera ett elbilsrally är att synliggöra de moderna elbilarnas räckvidd och att tillgången på publika laddare för elbilar blir allt bättre. Så under två dagar kommer 50 elbilar att köra på småvägar från Helsingborg till Varberg.

Bilarna körs av elbilsambassadörer, företag, privatpersoner och representanter från organisationer som har valt att gå före i utvecklingen. Varbergs kommun med sitt aktiva arbete för användandet av miljöfordon är en av deltagarna i rallyt. Två av de 17 bilarna från Halland rattas av representanter från Varbergs kommun. Vi önskar våra rallyförare lycka till!

Hålla hastigheten

Den här tävlingsgrenen kallas Regularity Rally. Det handlar inte om förarens eller fordonets förmåga att köra i hög hastighet. Ett Regularity rally fokuserar istället på att hålla exakta hastigheter, tider och navigering. Tävlingen äger rum på allmänna vägar och följer trafikföreskrifterna.

Första etappen går från Helsingborg till Halmstad fredagen den 25 maj. Etapp två arrangeras lördagen den 26 maj och går från Halmstad till Varberg.

Om Kör Rent

Kampanjen ”Kör Rent” arrangeras inom ramarna för EU-projektet GREAT (Green REgions with Alternative fuels for Transport) som är ett samarbete mellan privata och offentliga aktörer.Läs mer om ”Kör Rent”. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.