varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-04-27

Dansens dag firas med disco, fuldans och utomhusbio

Den 28 april firar vi Dansens dag i Varberg. På programmet står bland annat Silent disco, utomhusbio med dansfilm och ett rekordförsök i fuldans. Dessutom blir det dansuppvisningar och pop up-dans över hela stan. Välkommen!

Dansare på torget

Foto: Hidvi Group

Sista helgen i april firas Dansens dag över hela världen. I Varberg hyllar vi rörelsen och dansen hela dagen, både på Kulturhuset Komedianten och på Varbergs gator och torg. Var med och dansa du också eller kom och titta på stans grymma danstalanger.

För dig som vill dansa

Dansa som en superhjälte! Klockan 14.00 är alla barn välkomna på superhjältedisco på torget, kom gärna utklädd! Klockan 11 och 14 är det Silent disco på kulturhuset. Låna en ipod och dansar precis som du vill!

Man måste inte vara graciös för att dansa! Klockan 16.45 försöker vi gemensamt slå rekord i fuldans på torget. Du kommer väl? #varbergfuldansar

För dig som vill se dans

Dansare från hela kommunen kommer att bjuda på pop up-dans på olika platser i stan. Klockan 14.30 är det Open stage där dansgrupper från bland annat Dansstudion, Kulturskolan, Centralen och ABF uppträder. Om du får feeling kan du dansa du också!

Det blir också kulturfrukost, modevisning och utomhusbio, allt på danstema. Bland annat visas familjeäventyret Ballerinan & uppfinnaren och klassikern Dirty dancing.

Dansens dag arrangeras av Varbergs kommun i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Bio Capitol, Teater Halland/ Doc Lounge Varberg och Varbergs handelsförening. För dansuppvisningarna står dansgrupper från Dansstudion, Kulturskolan Varberg, Centralen, och ABF.

Den internationella dansdagen etablerades redan 1982 och firas över hela världen. Egentligen infaller Dansens dag i år på söndagen, men vi valt att fira under lördagen då det också händer massa annat skoj på stan.