varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-07-16

Change Music Festival-programmet är här

Under 15-18 augusti 2019 är den nyskapande kammarmusikfestivalen Change Music Festival tillbaka i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms slott. Nu är årets program här.

Fritidsledare utanför coantainer med grafitti.

Årets tema - Ikoner

Årets festivalprogram cirklar runt ”Ikoner” och mästartemat återspeglas i artister, kompositörer och evenemang - en upplevelse av epokgörande musik från barocken till idag. Medan den musikaliska världen förbereder sig för Ludwig van Beethovens 250-årsjubileum nästa år vill festivalen ta chansen att hylla honom redan nu. Det är unikt att en kompositör betytt så mycket för så många, och hans verk berör fortfarande människor över hela världen.

Det är inte bara Beethovens musik som kommer att framföras på årets Change Music Festival. Beethovens jubileum ledde festivalens konstnärliga ledare Simon Crawford -Phillips att tänka på andra kompositörer, stycken och genrer som på sitt sätt lämnat ett starkt och meningsfullt avtryck i världen. Årets festival kommer att bli ett tillfälle att uppleva deras storslagenhet.

Program

Förutom kammarmusik bjuder årets program även på folkmusk, jazz, världsmusik och dans. De internationellt lovprisade Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble utgör festivalens musikaliska kraftkällor. Bland 2019 års utvalda artister finner vi Chiaroscurokvartetten med Alina Ibragimova, kammarorkestern Musica Vitae, nyckelharpsvirtuosen Emilia Amper och jazzstjärnan Magnus Lindgren. Vidare förtjusas vi återigen av Varbergssopranen Karin Dahlberg, Svenska Kammarkören och Rhythm Art Duo. Streetstardansaren Ida Inxi Holmlund och Stockholm Brass Quintet gör sin festivaldebut och därutöver presenteras en kavalkad av högst professionella musiker, alltifrån äss som Chris Parkes, Rick Stotijn, Johannes Rostamo till framtidens stjärnor som Victoria Stjerna.

Programmet finns att hämta på Kulturhuset Komedianten och andra platser runt om i Varberg, men går även att ladda ned i digitalt format på changemusicfestival.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetter

Biljetter finns att köpa på följande platser:

Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, 432 41 Varberg, 0340-886 00

Turistinformation, Kulturhuset Fyren, Borgmästaregatan 6, 0300-83 45 95

Du kan även köpa biljetter online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Change Music Festival arrangeras av Varbergs Kommun, Kungsbacka Kommun och Region Halland.