Sök

2019-12-16

Byggstart för tunneln firas med glögg

Den 19 december är det officiell byggstart för projekt Varbergstunneln och dagen firas med två event, ett kunskapsseminarium på Campus för inbjudna gäster och ett event på stan.

För allmänheten firas den officiella byggstarten för projekt Varbergstunneln med ett event på stan.

Tillsammans med våra medfinansiärer (Trafikverket, Region Halland, Jernhusen) och entreprenören Implenia går våra kommunalråd runt i stan med ryggsäckar och bjuder på alkoholfri glögg. Håll utkik efter vimplar på ryggsäckarna och ta sikte mot stationen, Järnvägsparken eller Brunnsparken, Galleria Trädgården eller torget klockan 16-19.

Välkommen att träffa projektets representanter på torsdag och ställ dina frågor om projektet!

Info i Gallerian under julledigheten

I Gallerian kommer det att finnas informationsskärmar om projektet mellan den 16 december och den 10 januari. Kom gärna förbi när du är på stan under ledigheten!

Vad händer nästa år?

Projekt Varbergstunneln ska bygga tunnel och dubbelspår på Västkustbanan, mellan Varberg och Hamra. Nästa år kommer Trafikverket och entreprenören Implenia börja gräva schakt, spränga i berg och bygga klart Getteröbron. Trafik kommer att ledas om och nya tillfälliga gång- och cykelvägar anläggas. Byggplanken längs Järnvägsparken kommer också att färdigställas. Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsidalänk till annan webbplats.

ikon

Nyheter