varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-02-07

Boende för flera generationer växer fram vid Apelviken

Ett nytt bostadsområde med både bostadsrätter, äldreboende och trygghetsboende planeras i strandnära läge vid Apelviken. Byggstart planeras innan årsskiftet.

Visualisering av nya området Glimmervyn

Varbergs kommun växer och utvecklas starkt. I den fortsatta samhällsutvecklingen har bostadsbyggandet högsta prioritet och i de kustnära områdena Breared och Apelviken utvecklas nu ett nytt bostadsområde, som förutom attraktiva bostadsrätter även erbjuder äldreboende och trygghetsboende.

Många intresseanmälningar

Intresset för det nya området är stort. Det har redan kommit in över 1 100 intresseanmälningar enbart för de 180 planerade bostadsrätterna och hyresrätterna. Planerad start för försäljning av bostadsrätterna är under april 2019. Inflyttning på äldreboendet är planerad till årsskiftet 2020–2021.

Bygglov för bostads- och hyresrätter söks under våren

Det nya området kallas Glimmervyn och totalentreprenör för samtliga bostäder är MTA Bygg och Anläggning, som även är byggherrar tillsammans med Midhem, Eirhem, Trollängen Bostad och Wilgus Invest.

De 180 planerade bostadsrätterna och hyresrätterna har ljus och öppen planlösning och milsvid utsikt från generösa balkonger. De är tänkta att fördelas i ett tolv- och ett tiovåningshus med parkeringsutrymme under innergården. Bygglov för detta planerar Midhem, Trollängen Bostad, MTA samt Wilgus Invest att söka under våren.

Klart bygglov för äldreboende med livsstilsinriktning

Eirhem, som är byggherre för det äldre- och trygghetsboende som planeras, har fått bygglov för 54 lägenheter för äldre samt 35 trygghetsbostäder. Äldreboendet ska drivas av Attendo och ha en livsstilsinriktning mot sport och spa.

– Jag ser verkligen fram emot att få starta det här projektet. Breared och Apelviken med det otroligt fina läget erbjuder onekligen möjligheter till livskvalitet för både unga och gamla. Dessutom har vi som ska arbeta med att låta detta område växa fram ett väletablerat samarbete som går långt tillbaka i tiden, säger Andreas Granberg, vd på Eirhem.

- Nya bostäder för äldre och yngre är både välkomna och nödvändiga. Det här bostadsområdet har planerats under lång tid och det känns riktigt bra att det närmar sig byggstart, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun.

Bilden ovan är en arkitektskiss.