varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-27

Allsvensk damfotboll på Påskbergsvallen

Tidigare i höst gick Kungsbacka DFF upp till Damallsvenskan. I förra veckan blev det klart att Kungsbackalaget kommer att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg.

Tingbergsvallen, som annars är Kungsbacka DFF:s hemmaplan, uppfyller inte svenska fotbollsförbundets krav för spel i högstaligan. Därför kommer laget att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen.

- Vi tycker att det är jätteroligt att vi har fått frågan och ser det som en självklarhet att hjälpa till i väntan på att Kungsbacka kommun har en anläggning som är godkänd för damallsvenskan, säger Mari Hagborg Lorentzon, chef för fritidsavdelningen i Varbergs kommun.

Bidrar till ökad jämställdhet

Kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun satsar hårt på att öka jämställdheten inom alla nämndens områden. Nämndsordförande Christofer Bergenblock tror att Kungsbacka DFF:s matcher kan bidra i nämndens jämställdhetsarbete.

- Det är verkligen roligt att vi kommer kunna se damfotboll på toppnivå i Varberg framöver. Jag hoppas att det även kan bidra till att fler tjejer blir inspirerade och får upp ögonen för sporten, säger Christofer Bergenblock.

Mer dam- och flickfotboll framöver

De kommande åren kommer det att spelas en hel del dam- och flickfotboll i Varberg. År 2020 är Varbergs kommun tillsammans med flera andra Hallandskommuner värdar för U17 EM flickor där flera matcher spelas på Påskbergsvallen. Redan nästa höst kommer förmatcher inför VM att spelas i Varberg. Detta innebär att internationella lag kommer på besök och det kommer att finnas möjlighet att se damfotboll på hög nivå.