varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-09-15

Allas rätt till kultur i fokus under Äppelveckan

Under Äppelveckan uppmärksammar vi äppelhyllan lite extra. På den finns böcker för barn och unga med funktionsnedsättningar. Det blir bland annat föreläsning, författarbesök och fest med Babblarna. Alla är välkomna, med eller utan funktionsnedsättning.  

I stadsbiblioteket på Kulturhuset Komedianten finns äppelhyllan. Här finner du böcker, film och spel för barn- och unga med olika typer av funktionsnedsättningar, tillfälliga som livslånga. Här finns också en hylla för dig som förälder eller närstående vuxen med böcker som kan inspirera, tipsa och stödja.

Vecka 39 firar vi Äppelveckan på Kulturhuset Komedianten. Programmet bjuder  bland annat på syntolkad konstvisning, fest med Babblarna och föreläsning om att vara förälder till ett barn med Aspergers Syndrom.

Hela programmet hittar du här.PDF (pdf, 491.7 kB)

Var: Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, Varberg
När: Vecka, 39, 25 september till 1 oktober.
Vem: Alla är välkomna, med eller utan funktionsnedsättning.