varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-12-11

Vinnarna av Varbergs kommuns medarbetarpriser 2017 är …

Pia Ringborg på Bolmens förskola är Årets kreativa medarbetare och Camilla Sjölund och Käthe Wiman på socialförvaltningen är årets värdskapare. Det tillkännagavs vid en lunch under måndagen på Stadshotellet där alla som nominerats till årets medarbetarpriser var inbjudna.

Käthe Wiman, Camilla Sjölund och Pia Ringborg.

Käthe Wiman, Camilla Sjölund och Pia Ringborg.

Varbergs kommun delar varje år ut två utmärkelser till medarbetare som inspirerar och visar vägen mot visionen, Varberg - Västkustens kreativa mittpunkt. För att bli nominerad ska man i visionens anda ha visat prov på exempelvis nytänkande, framåtanda, kunskap, mod och ett inkluderande förhållningssätt.

I år var det ett 80-tal medarbetare som nominerats av en eller flera kollegor, och alla nominerade var inbjudna till dagens lunch på Stadshotellet där vinnarna korades. Pia Ringborg på Bolmens förskola fick ta emot utmärkelsen Årets kreativa medarbetare. Camilla Sjölund och Käthe Wiman på socialförvaltningen utsågs till Årets värdskapare.

Juryn som utsåg vinnarna bestod av kommundirektör Carl Bartler, personaldirektör Kristina Taremark och samhällsutvecklingsdirektör Jan Malmgren. Vinnarna kommer att få ta emot sina diplom under kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december. Då kommer det även att visas film där vinnarna och deras insatser i visionens anda presenteras lite närmare. Alla årets nominerade medarbetare kommer också att uppmärksammas på Varbergs kommuns Instagramkonto under januari och februari.

Pia Ringborg är Årets kreativa medarbetare 2017
Juryns motivering:
Pia Ringborg har med både kreativitet, kunskap, nytänkande och mod skapat pedagogiska miljöer och ytor för barnen och pedagogerna på Bolmens förskola. Hon har visat hur lokaler, inredning och pedagogiska arbetssätt kan skapa en helhet som ger inspirerande miljöer för lärande, bra arbetsmiljö för både barn och pedagoger och attraktiv verksamhet för kommunens invånare.

Camilla Sjölund och Käthe Wiman är Årets värdskapare 2017
Juryns motivering:
Camilla Sjölund och Käthe Wiman har från olika avdelningar inom socialförvaltningen funnit varandra i en gemensam drivkraft att hjälpa anhöriga till personer med missbruk och beroende i Varberg. Under 2017 har de initierat, planerat och genomfört en innehållsrik anhörigvecka med fokus på missbruk och beroende. Genom sitt arbete öppnar de upp, synliggör och ger hopp åt de anhöriga. Deras engagemang är ett kvitto på hur Varbergs kommuns vision kan se ut i praktiken.

ikon

Nyheter