varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-04-06

Veddige simhall rustas upp för att klara fler besökare

Hösten 2018 börjar vi bygga en ny bad- och simanläggning i Varberg. Anläggningen ska ligga där Håstens simhall ligger idag. Det innebär att Håstens simhall snart stänger för gott. Under byggtiden är badsugna hänvisade till kommunens andra badanläggningar. I sommar rustar vi upp Veddige simhall för att klara det ökande trycket.

Håstens simhall stänger vecka 20* och den nya anläggningen beräknas stå klar våren 2021.Under byggtiden räknar vi med att fler kommer att nyttja Veddige simhall.

Ombyggnad och uppfräschning av Vidhögehallen

För att klara fler besökare kommer nu hela Vidhögehallen, där Veddige simhall ingår att renoveras och byggas ut. Tak och väggar ska målas om och fräschas upp. Receptionen flyttas till entrén och utökas med café. Omklädningsrummen och nödutgångarna ses över. När personalstyrkan fyrdubblas behövs också större personalutrymmen. Dessa kommer att byggas upp i en lokal som det tidigare har funnits träningsredskap i.

För att klara fler badande installeras ny vattenreningsutrustning i simhallen. Den  klarar upp mot 60-70 badande per timme. Även ventilationen förbättras för att klara fler besökare. För att få plats med den nya utrustningen görs en tillbyggnad på baksidan. Vi köper också in ny städutrustning, nya förvaringsskåp och ny ljudanläggning.

Veddige simhall stänger för ombyggnation vecka 20. Vecka 37 öppnar vi dörrarna till en uppfräschad och ombyggd simhall. Under sommaren är Simstadion öppen (helgen vecka 20 – vecka 35).

Föreningsliv och simskola prioriteras

Under byggtiden kommer föreningsverksamhet, skolbad och simundervisning att prioriteras i första hand.Men allmänheten kommer också att ha möjlighet till både motionssim, vuxenkvällar, vattengympa och familjebad.

* Håstens simhall är öppen för föreningsverksamhet och simskola till och med vecka 27.

ikon

Nyheter