Sök

2019-03-11

Veddige simhall öppnar igen 12 mars

Under måndagen fick Veddige simhall stänga tillfälligt på grund av ett tekniskt problem med vattenreningen. Nu har tekniker hittat och åtgärdat felet. Anläggningen är öppen som vanligt igen från och med i morgon tisdag.

Vid tiotiden på måndagsförmiddagen fick simhallens servicetekniker en indikation om att en av pumparna i anläggningen inte fungerade. Utan en god vattencirkulation kan inte kvaliteten på bassängvattnet garanteras, av säkerhetsskäl stängdes därför anläggningen i väntan på reparation.

Reparatörerna var på plats samma eftermiddag och kunde snabbt konstatera att det var fel på en flödesmätare. Mätaren gav pumparna felaktig information, därför stängdes en av pumparna av. Nu är flödesmätaren utbytt och vattenreningen fungerar igen.

Under eftermiddagen och kvällen sker arbete för att återställa vattennivåer och värden efter avbrottet. Veddige simhall är öppen som vanligt igen från och med i morgon tisdag.

Observera att måndagens simskoleundervisning inte är inställd. Simskolebarnen kommer istället att få ett teoripass om bad- och båtvett. Undervisningen genomförs som vanligt i Veddige simhall men inte i bassängen.

Ingen anledning till oro

Pumpen stängdes av under natten till måndagen. Vattenproverna som togs innan simhallen öppnade visade på god vattenkvalitet. När problemet upptäcktes togs ytterligare prover på vattnet, dessa visade att vattnet fortfarande höll god kvalitet.

- De personer som har besökt oss under måndagsmorgonen har ingen anledning att känna oro. Vi har haft god vattenkvalitet under hela förmiddagen. Vi stängde simhallen av säkerhetsskäl då vi inte kunde garantera fortsatt god vattenkvalitet med en av pumparna ur funktion, säger Olof Johansson.