varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-05-24

Varberg vinner "Bäst att bo" - femte året i rad

För femte året i rad rankas Varberg högst av alla svenska kommuner i kategorin Landsbygd när nyhetsmagasinet Fokus publicerar sin årliga lista ”Bäst att bo”.

Fokus rankning görs i samarbete med Handelshögskolan i Jönköping och bygger på ett index med cirka 50 mätbara variabler, där bland annat arbetsmarknad, skatt, utbildning, inflyttning, äldreomsorg och kultur ingår. Kommunerna är kategoriserade i grupper där landsbygdskategorin, som Varberg toppar, är den klart största med 164 inräknade kommuner.

På Fokus totalrankning av landets 290 kommuner placerar sig Varberg på plats 19, vilket är ett steg upp jämfört med förra året.

Både superkommun och ”Bäst att bo”

Varberg utsågs i förra veckan till ”Årets superkommun” av Dagens Samhälle och blev i höstas först ut med att få LRF:s pris ”Årets gröna kommun”. Nu befästs alltså ännu en gång förstaplaceringen i ”Bäst att bo”.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) kommenterar framgångarna:
- Det är en utmaning att växa kraftigt och samtidigt hålla hög kvalitet i leveransen till invånarna. Därför är det fantastiskt roligt att vi gång på gång får kvitton på att vi lyckas med detta. ”Årets superkommun” och ”Bäst att bo” spänner över parametrar som jag tycker famnar livskvalitet och utveckling på ett sätt vi kan vara mycket stolta över.

Kommundirektör Carl Bartler:
- Bakom Varbergs starka utveckling ligger många goda insatser från engagerade medarbetare som i praktisk handling i sin vardag omsätter våra ledord: nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Därtill har Varberg kreativa invånare och företagare som är med och bidrar till att vi närmar oss visionen Västkustens kreativa mittpunkt. När kommunen prisas är det därför många som är delaktiga och har anledning att vara stolta över sina insatser!

På bilden ovan syns kommundirektör Carl Bartler, kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil och kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim, på plats vid Fokus prisutdelning.

ikon

Nyheter