varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-04-11

VARBERG VÄXER - en ny webbplats om Varbergs samhällsbyggnad

Det är glädjande att så många vill bo, arbeta, semestra och starta företag här. Varberg växer i en allt snabbare takt och det är många som har ett intresse av att följa hur Varberg utvecklas och förändras. Ett sätt att göra detta är via vår nya webbplats VARBERG VÄXER.

Här har vi samlat information kopplat till Varbergs tillväxt. Du kan läsa om hur kommunen arbetar med samhällsbyggnad och tar ansvar för att hela kommunen ska kunna växa på ett målmedvetet och planerat sätt och med hållbarhet i fokus. Du hittar information om specifika projekt, frågor och svar, nyheter och mycket annat.

Precis som Varberg växer och utvecklas så gör även denna webbplats det. Det pågår ett arbete med att komplettera informationen och att på sikt utöka webbplatsen med fler funktioner.

Ett attraktivt Varberg växer

Varbergs kommun är inte ensam om att vilja bli större, det vill förmodligen alla kommuner i Sverige. En kommun som växer blir helt enkelt mer attraktiv och vi kan skapa ett bättre, roligare och mer intressant Varberg för invånare, besökare och näringsliv.

80 000 invånare år 2030

Varbergs invånare är vana vid tillväxt och år 2017 markerade 60 år med kontinuerlig tillväxt för Varbergs kommun. Kommunens planering av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som säger att Varbergs kommun kring år 2030 kommer att ha närmare
80 000 invånare.

Välkommen att läsa mer på Varberg-växer webben!